Monday, December 13, 2010

::Apa Buat Hujung Minggu?::

herm...apa saya buat hujung minggu yg lalu?? xde la perkara yg exciting sgt tp agak terisi jgk la hujung minggu yg lalu...

::sabtu, pagi::

pepagi lagi seawal jam 8.15 pagi Qhaleef yg dh wakeup early around 7.00 am sibuk ngajak kluar rumah...apa tak nye, dh t'biasa gamaknya ngan rutin harian pepagi dihantar ke rmh BB sitter... so, siap2 mandi saya bwk dia ke gerai Kak Nab...apa lagi, belikn nasi lemak kegemaran anak & bapak...

as usual, saya tau dia x kn puas dgn hanya sekadar naik kereta...beli b.fast...balik umah...no..no..no... makanya, utk memanjangkan sket perjalanan saya akn bwk dia ke rumah mak wannya (my MIL)... maka layan la sekejap dia melepak kt sana...x dpt masuk umah, main dpn umah pn jadik...sekbaik Umi ada utk layan kan Qhaleef main kat dpn umah...sgt la suka bila t'lepas dr kawalan...tgk la lagaknya...

::sabtu, t.hari/petang::

dek kerana dh b'niat di dalam hati nie, saya dh awal2 mntk izin ngan my hubby nk bwk Qhaleef jenjalan pegi TESCO (tmpt favourite my son)... since hubby ada program lain nk kemas2 sekitar rumah, makanya saya angkut adinda ipar ikut skali utk jadi body guard Qhaleef... itu kiranya early setting la... tp petangnya b'tukar sket arrangement...

petang still jadi kluar gak tp my MIL ikut skali sbb nak temankan pegi jumpa tailor utk tempah baju kawin adik ipar... herm... yg benarnya saya nie tak tau sgt jln nk ke bandar melaka, makanya, wlupun MIL yg tumpang kereta saya tp dia t'pksa drive otw pergi sbb mmg saya x confident nk drive ke sana...(kesian kan... apa la punya menantu...).... tp otw back dari tmpt tailor tuh, saya la plk ambil alih tugas stlh dgn senang hatinya m'jadi co-pilot x b'gaji..he..he..

papepun, Tesco ttp Tesco... otw balik we all singgah gak Tesco kt Peringgit (walhal asalnya cuma nk pegi Tesco Cheng aje...)... jalan-jalan cuci mata...sambar sikit itu ini yg b'kenan di hati... Qhaleef pn sronok giler dpt main musical car, smpi x nk balik...m'jelang maghrib kami sampai rumah...& waktu tu Qhaleef pun dh melekap atas dakapan mak wannya...zzzz...zzzz....

::sabtu, malam::

malam xde wat pape...stay at home...giliran hubby lak kluar sbb suddenly dpt call bgtau ada invitation utk tournement badminton & as a KP he need to join...makanya tinggal la saya sendirian sesambil tgk tv sbb Qhaleef pun dh smbung blk tido...(keletihan sgt la agaknya)...

dlm pada boring2 tinggal sensorang kt umah tu, tetiba saya dpt la idea...sesuatu yg dh lama nk cuba buat tp x m'jadi2...buat apa???...ala cam suspen la pulak...wlupun jam dh menunjukkan pkl 12.25pm saya nekad gak nk masuk dapur...tau saya buat apa??.
.
.
.
.
.
.
.
.
...tara!!...
IT's TRIFFLE...done!

(masa nie 80% done)

(after final touch up)

herm...wlupun mgkn saya x sehebat mereka yg lain, tp cukup la utk kepuasan diri yg mampu lakukan sesuatu b'dasarkan kemampuan sendiri...he..he...cukup la utk m'jamu selera keluarga...

::ahad, pagi-malam::

hari ahad, saya x ke mana2...duk rumah, kemas rumah...kemas itu ini...hubby pun sambung lagi projek smlm...cuma Qhaleef shj yg outing...mcm biasa, diculik oleh BB sitter pergi attend wedding pastu trus la dia memerap kt umah sana...ptg yg rambang baru la pulang ke pangkuan...mlm, lepak kt umah smbl teman hubby nengok game Chelsea vs totenham spurs...


7 comments:

  1. Demam HDR dah kembali! jom rilex layan....^_^

    ReplyDelete
  2. GB :

    actually sng sgt2 nk m'buatnye..cuma malas dgn tidak aje...nnt kita paste kn cara2nye eh... klu GB dekat leh kita bagi rasa..:D

    ReplyDelete
  3. Gadis Kampung :

    Sorry t'salah lak ltk s.form..should be GK..:D

    ReplyDelete
  4. heidi :

    x tau la yg kita buat nie sdp ke tak..mklm la baru bljr m'cuba..he..he..anyway thanks for visit

    ReplyDelete