Thursday, October 28, 2010

Adusss!!!

Ini la dia kisah si anak saya yg makin hari dh makin nakal... ada masa dia t'lalu la baik... t'lalu naif utk dimarahi... tp... klu dh buat hal sndri & x ambil pusing lg teguran babah & mami makanya, jadilah peristiwa ini...huwa...(peristiwa sms blk cuti aidilfitri yg lepas di Kuantan)


***memula cerita dia msk & m'geladah bilik..kendian sengih jumpa brng yg dirasakannya menarik..t'guling2 dia di ats katil..tetiba dia t'jumpa plk seutas getah...
main tarik2..pastu mula masukkannya dlm mulut...bila dh ke tahap tu saya cuba mntk
getah tu tp dia x endah..risau takut t'telan nnti...

***then dia dh start gigit itu getah & main tarik2 sentap...aduhai..risau dibuatnya.. bila sy nk capai getah tu dia dh m'bentak2... msh lagi nk gigit..tarik..gigit tarik...aduhai...dia lngsng x peduli dgn pujuk rayu saya...

*** dan...nk tau apa kesudahannya???....scroll utk lihat the ending of the story....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
***HUWAAAAA!!!***
t'putus sudah akhirnya itu getah...apa lagi...dh sakit la tu...ishkk..ishkk..
sian pulak bila tgk dia melalak kesakitan dek penangan seutas getah...
(moral of the story : nnt dh besar dgr ckp babah & mami tau..)

Tuesday, October 26, 2010

KATIL...OH..KATIL...

Tak tau la saya yg lbh t'uja ke @ happy sbb dpt m'berikan keselesaan baru buat anakanda t'sayang... x kisah la bg readers n3 nie x b'makna...tp bg saya cukup b'harga... saya saaangat happy bila mana kesampaian gak hajat hati saya nk belikan katil baru utk my son...

tmbh bahagia & b'bunga rasa hati bila si kecil yg baru m'capai usia 1 year ++ dh mampu menunjukkan rasa p'hargaannya atas p'berian dr org tuanya... sampaikan saya yg saje2 nak tumpang landing ats katil baru pun x dibenarkan... wlupun blum ada p'kataan yg kluar dr mulut, cukup sekadar reaksi & memek mukanya yg x mau tmpt privacynya diganggu gugat oleh org lain krn hanya dia yg punya hak mutlaknya...huh!.. x kisah la... janji ank mami happy...

cam kelakar kn!... org lain mngkn pk apa la sgt dgn hanya sebuah katil utk si kecil... tp hanya saya jerk yg merasai btp hati ini puas bila dpt m'berikan keselesaan pd org2 t'sayang... anak selesa... mak bapak pun selesa...hu..hu...

(sekadar ilustrasi shj...lum sempat snap gmbr katil baru Qhaleef...di lain n3 agaknya..)

Thursday, October 21, 2010

Melaka Maju 2010



Satu lagi sejarah t'cipta di bumi Melaka genap 8:10 malam, 20.10.2010... Melaka telah diisytiharkan sbg
"MELAKA MAJU 2010" oleh PM...

Alhamdulillah... & yg paling best, CM telahpun announced CUTI KHAS untuk seluruh rakyat Melaka hari nie (21.10.1010)...

HAPPY HOLIDAY TO ALL OF US!

Wednesday, October 20, 2010

Rest For The Best


Hari nie dh masuk hari yg ke4 MrP MC... kesian tp what to do... that's just the best way to recover balik... Wlupun kesakitan yg ditanggung x dpt nk dishare b'sama, saya masih b'syukur krn MrP x mengalami kecederaan yg serius... apapun saya x putus2 b'doa moga2 MrP cepat sembuh & kembali semula dari m'harungi segala kesukaran dgn p'gerakan yg t'batas...

Just imagine... semuanya memerlukan p'gerakan yg slow mellow... nk ketawa kena slow... nk batuk kena tahan... apa lagi klu tetiba nk bersin... aduh...kesiannya... bila driving pun saya perlu drive sehabis slow yg mgkn & try to avoid dr hentakan yg kuat...Yg paling kesian, Qhaleef pun t'paksa main jauh2 dr babah & t'pksa be too gentle bila nk b'manja & peluk babah... so pity!

Apapun, kami terima smuanya sbg ujian kecil dr Yg Esa... smoga MrP kuat & b'semangat utk cpt sembuh... nanti dh baik, I belanja u mamam kat Jhonny's k!

Sunday, October 17, 2010

Kesian Babah....

waktu saya m'update blog nie..babah Qhaleef was not at home... he's away to Shah Alam since friday utk game futsal sempena Sukan Inovasi... makanya, as usual tnggal la kami b'dua... argh..sunyinye bila babah Qhaleef tiada...

tapi, tadi sedang saya menunggu utk solat Isya', hubby hantar msg maklumkan saya tntng p'khabaran yg sedikit m'dtgkn kerisauan pd saya... "tulang rusuknya mengalami sedikit keretakan".. for sure happened during game tadi... katanya jgn risau, he's ok... but... apapun hati nie ttp resah selagi x jumpa & tengok dpn mata...

Esok hubby kn balik & saya cuma mampu doakan kesihatannya... saya tau dia pastinya rasa sakit... hopefully abang kuat!

Can't wait to see you & Qhaleef sdg merindui babah....

Syoknye Main Air...


herm..bestnya bila sesekali dpt main air...

a day b4 blk dr Kuantan raya yg lepas we all anak beranak + adinda2 & anak buah pergi main air di Bukit Gambang Water Park... at first mmg x sangka yg tempatnya sgt la menarik... sgt la luasnya... & there's so many activities inside there... mmg b'baloi2 la klu those yg sukakan A.I.R...

saya & hubby pun x lepaskan peluang m'cuba... dh alang2 basah kn...ngeee... we all sempat masuk 2 slides yg ketinggiannya ntah brp meter pn saya kurang pasti...yg pasti jantung nie hampir melayang bila pelampung kami ditolak menyusuri slide... takut tp mau... lgpun bkn slalu dpt m'jerit sekuat2 hati nie... itu pun nasib baik ada teman... klu hubby x turun skali time tu, jawabnya I'M SORRY! tp time surfing lngsng saya x berani m'cuba...takut yg t'amat...so, cuma babah qhaleef jerk yg try & saya hanya jadi pemerhati dari bawah... yg paling ralat skali, tiada sbrng gmbr yg smpt diambil sbg bukti... almaklum la...yg lain2 masing2 m'bawa haluan sndri...t'masuk la si Qhaleef...

Papepun, for those yg rasa2nya ada b'hajat nk pegi main2 air... sila la ke sana...it's highly recommended.... jgn lupa menikmati pukulan ombak yg t'sgt la bestnya...cam real aje... lain dri yg lain... cuba dulu baru anda kn percaya.... sampaikan anakku yg kecil pn dh tau menilai keseronokannya hingga melalak yg amat hebat smpi t'tido disbbkn x mau naik dr pool side...

- we just arrived -

- tengok la..betapa terujanya si Qhaleef nie... mcm confuse pun ade -

- Qhaleef with babah, papa ayi & aiman -

- with mami -

- 3 of us -

- all of us -


Syawal Yg Berlalu



Salam pd yg meninjau blog PynGess...

Nampaknya Syawal 1431 dah pun b'lalu & kini menginjak ke bulan Islam yg baru...Zulkaedah...
Walaupun mungkin ada yg merasakan n3 saya nie agak kebasian, saya x kira... ttp nak juga paparkan... bukan ape... smnjk blk dari cuti beraya sakan yg lalu, kerja di office sgt laaa banyaknya... lnsng x sempat nk m'update n3... sekadar m'baca blog shj...

tapi apapun saya x nk kenangan Syawal yg lalu sekadar t'simpan di dlm camera shj... so, saya gagahkan juga utk m'buka laptop di kala malam dh mula mengensot ke pagi.... for info this year turn we all beraya di Kuantan, Pahang... tanah tumpah darahku...hu..hu... hampir seminggu beraya di Kuantan, baru la kami kembali ke bumi Hang Tuah... sempat la merakamkan a few pics utk kenang2an....



Saksikan la aksi2 Qhaleef b'sama Atok, Opah, P.cik serta sepupu sepapat yg ada....