Wednesday, January 27, 2010

aNakKu Dah "MeNgemAssss"...

Huwaaa!!! u all tengok la...anakku dah pandai mengemas...tak sampai beberapa minit, habis digeledahnya sume kain tudungku... aduhai... sekejap jek ilang dari pandangan mata. masa dia b'operasi nih aku tgh di penghujung solat m'belakangkan dia... dlm hati t'detik gak (ilang khusyuk..he..he..).. nape la anakku nih diam jerk... herm... ghupe2nye... selamaaaaattt... Babahnya yg baru balik kerja pun siap geleng kepala tengok dlm bilik dh b'sepah... Qhaleef...Qhaleef...sabar je la...

~ saksikan la every step from the begining dia m'ggeledah...ish..ish.. ~

...and...saksikanlah hasilnya di bawah...herm..

Tuesday, January 26, 2010

NaK taU aPa FaVourite QhaLeeF???


ha...u all nak tau x ape dia hobby si Qhaleef nih???...my boy ni saaaangat suka bila mandi...pantang dpt jumpa air...tgh nangis pun bole diam...sejak lahir smpi la skrg dia jarang skali nangis bila dimandikan even wktu cuaca yg agak sejuk... pukul 3.30 pagi pun dia boleh ketawa smbil main air bila nk bersihkan dia lepas uuukk..uuuk... kekadang bila x puas main air dia lak merengek2..aduhai...ermmm... macam2 kan perangai si kecil nih... apapun bagus jugak...at least dia bkn dlm kategori yg takut air...klu takut, lagi parah dibuatnya...

ha...tengok la ni aksi2 dia bila dapat main air...dalam sink pun jadikk....alahai...anak..anak...
(p/s : papepun, utk peringatan b'sama..make sure anak2 always under protection & everything
must be handle with care...sbb malang x berbau...)

Monday, January 25, 2010

SaNtaI hUjUng mInGgu

ermph..nampaknya skrg Qhaleef dah ada outdoor xtvt.. santai2 kt luar rumah sambil tengok babah kemas2 keliling rumah..siram2 pokok...bersihkan segala sampah2 kat luar pagar & bakar pape yg patut... at least we have s.thing on weekend klu xde xtvt jalan2 di luar...Qhaleef pun happy sbb xde la t'peruk jer kt dlm umah...dpt memain kat luar sesambil kira kereta2 yg lalu lalang kat tepi jalan...dpt la ilangkan boring dia...bagiku tak dpt outing pun x mengapa unless we know how to manage our Quality time together with our lill kid..srooonok gakkk!...tengok la betapa sronoknya anakku...(mami & babah pun tumpang sekaki)...he..he...




Monday, January 11, 2010

Wajah2 Nakal SiComel...





Herm.... tgk la gelagat si Qhaleef nih... dah mcm2 aksi... makin hari makin panjang akalnye... dh start nk explore sume benda dlm umah... dari living room smpi ke dining... sume ruang dia nk jelajah... SABAR JE LA...




Friday, January 8, 2010

Cuti...Cuti D' Cameron Highlands







HELLO....!!!

as promised end of last year, daku nk share citer about our sweet times during holiday D' Cameron Highlands... klu x silap this is our 5th season since CH merupakan destinasi yg x pernah jemu utk we all kunjungi... nnt ada masa akan ku selongkar balik gmbr2 kenangan masa 1st - 4th season sblm nih....

we all check in di Chua Gin Hotel ptg Jumaat (18/9/2009) & this time dpt stay kat apartment baru cloosed to tapak pasar & Cactus Valley....yg menariknya, holiday kali ni lbh menyeronokkan coz this is the 1st time our lill Qhaleef joint us...(sbb sblm ni lum ado laie...he..he..)...the last 4th holiday Qhaleef still in my 7th month tummy... so, ni la masanya nk bwh anakandaku merasai sesuatu yg baru...a world with a very peace & green scenery...I LIKE!

memandangkan ni la kali pertama Qhaleef kubawa ke CH, perubahan cuaca @ maybe perjalanan yg agak jauh & memenatkan membuatkan babyku agak kurang sihat... mgkn perubahan cuaca m'buatkn dia sdkt t'kejut...1st night kat sana dia dh t'kena flue...so, esoknya pepagi lagi we all bwk dia jumpa Doc di one of the clinic kt sana... agak melegakan bila Doc kata hanya demam sikit aje & it just happend b'coz dia keletihan... then, baru la senang hati sket utk we all teruskan xtvt jalan2 cari makan...pagi m'bawa ke petang he still ok & smpt m'jejak hampir ke Tanah Rata & minum2 di Cameron Valley Tea Cameron Bharat Plantations...

m'jelang malam Qhaleef demam semula & bila ku check temperaturenya dh mkn high...apa lagi mula la susah hati dibuatnya sbb kesian tgk 'dia asyik bersin & hidung pun t'sumbat...aduhai... (tgk je la dlm gmbr tuh..ciaaan anak mami)..mlm tu aku & hubby tido2 ayam sbb risaukn dia yg tidonya tak berapa nak lena & adakalanya merengek...ingatkan nk stay lg one night tp mlm tu gak hubby ku decide utk balik early next morning... aku just agree sbb kesian sgt nengok si Qhaleef yg nmpknya still x dpt nk adapt himself dgn cuaca kt sana...sekbaik awal2 lg aku shoping pe yg patut utk dibawa blk sbb dh dpt agak kemungkinan2 yg we all kena blk awal...

esoknya pepagi slps solat subuh we all gerak balik meninggalkan family lain yg ptgnya baru check out... spnjg jln turun Qhaleef tido aje but we all still monitor dia nye temperature... kuasa Allah SWT, smpi jer kt bawah area Tol Sg. Pulai temperaturenya getting better & dia dh start senyum & ketawa...pergh...lega...Syukur Alhamdulillah... bagiku x kisah la x dpt habiskan masa di CH as our planning...yg penting anakku kembali sihat sprt sediakala... tak mengapa...maybe it just a trial for Qhaleef...insyaAllah, we will come again to CH & make it as our yearly xtvt...


Thursday, January 7, 2010

New Updated Qhaleef's Pics

"4 months qhaleef"


"5 months qhaleef"


"6 months qhaleef"

Wednesday, January 6, 2010

haPPy NeW yEaR 2010 @ 1431H



Salam & Salam Sejahtera...

Walaupun tahun baru 2010 dah hampir 6 hari menjengah, masih belum terlewat 4 me to wish Happy New Year 1431H pada semua...Semoga lembaran baru ini akan memberi lebih makna & pengertian & paling penting semoga hidup lebih diberkati & dipanjangkan usia oleh yang MAHA PENCIPTA...amin...

erm...nampaknya penghujung 2009 membawa ke awal 2010 adalah merupakan peak times bagiku & maybe kengkawan yg lain juga... bnyk t.jwb yg harus dilaksanakan & sebab itulah blogku tak berupdate...tp, nmpknya ada yg prihatin & sering t'tanya2..bila lagi nk ku update latest info dlm blog nih...so, dgn kesedaran yg ada...kugagahi jua utk curi masa do something on my blog...thanks pd yg prihatin..

actually t'lalu bnyk yg nk dikongsikn dlm laman blog nih...bnyk last year's event yg x sempat utk dishare...insyaallah, akan kucuba upload every single moments yg kurasakan menarik utk dijadikan tatapan meskipun agak "BASI" utk dinikmati..he..he...
(ntah pape yg aku merapu nih...argh...janji jari nie masih belum jemu utk mengetuk keyboard nih bg menyampaikan kata2)...

Apa AZAM 2010?????...herm...x sempat nk pk...tau2 dh masuk tahun baru...apapun, sntsa dengan harapan yg x pernah padam tp belum t'laksana sepenuhnya..."AKU NAK JADI ANAK YG SNTSA BERBAKTI PD ORG TUAKU...ISTERI YG TAAT PD SUAMI YG SATU...&...IBU YG B'TGJWB PD KHALIFAH KECIL KURNIAAN ALLAH SWT PDKU...InsyaAllah...Moga aku juga dpt melaksanakan segala tanggungjawab & amanah dalam karier hidupku sebaik yg mgkn...amin..