Friday, January 8, 2010

Cuti...Cuti D' Cameron Highlands







HELLO....!!!

as promised end of last year, daku nk share citer about our sweet times during holiday D' Cameron Highlands... klu x silap this is our 5th season since CH merupakan destinasi yg x pernah jemu utk we all kunjungi... nnt ada masa akan ku selongkar balik gmbr2 kenangan masa 1st - 4th season sblm nih....

we all check in di Chua Gin Hotel ptg Jumaat (18/9/2009) & this time dpt stay kat apartment baru cloosed to tapak pasar & Cactus Valley....yg menariknya, holiday kali ni lbh menyeronokkan coz this is the 1st time our lill Qhaleef joint us...(sbb sblm ni lum ado laie...he..he..)...the last 4th holiday Qhaleef still in my 7th month tummy... so, ni la masanya nk bwh anakandaku merasai sesuatu yg baru...a world with a very peace & green scenery...I LIKE!

memandangkan ni la kali pertama Qhaleef kubawa ke CH, perubahan cuaca @ maybe perjalanan yg agak jauh & memenatkan membuatkan babyku agak kurang sihat... mgkn perubahan cuaca m'buatkn dia sdkt t'kejut...1st night kat sana dia dh t'kena flue...so, esoknya pepagi lagi we all bwk dia jumpa Doc di one of the clinic kt sana... agak melegakan bila Doc kata hanya demam sikit aje & it just happend b'coz dia keletihan... then, baru la senang hati sket utk we all teruskan xtvt jalan2 cari makan...pagi m'bawa ke petang he still ok & smpt m'jejak hampir ke Tanah Rata & minum2 di Cameron Valley Tea Cameron Bharat Plantations...

m'jelang malam Qhaleef demam semula & bila ku check temperaturenya dh mkn high...apa lagi mula la susah hati dibuatnya sbb kesian tgk 'dia asyik bersin & hidung pun t'sumbat...aduhai... (tgk je la dlm gmbr tuh..ciaaan anak mami)..mlm tu aku & hubby tido2 ayam sbb risaukn dia yg tidonya tak berapa nak lena & adakalanya merengek...ingatkan nk stay lg one night tp mlm tu gak hubby ku decide utk balik early next morning... aku just agree sbb kesian sgt nengok si Qhaleef yg nmpknya still x dpt nk adapt himself dgn cuaca kt sana...sekbaik awal2 lg aku shoping pe yg patut utk dibawa blk sbb dh dpt agak kemungkinan2 yg we all kena blk awal...

esoknya pepagi slps solat subuh we all gerak balik meninggalkan family lain yg ptgnya baru check out... spnjg jln turun Qhaleef tido aje but we all still monitor dia nye temperature... kuasa Allah SWT, smpi jer kt bawah area Tol Sg. Pulai temperaturenya getting better & dia dh start senyum & ketawa...pergh...lega...Syukur Alhamdulillah... bagiku x kisah la x dpt habiskan masa di CH as our planning...yg penting anakku kembali sihat sprt sediakala... tak mengapa...maybe it just a trial for Qhaleef...insyaAllah, we will come again to CH & make it as our yearly xtvt...


No comments:

Post a Comment