Tuesday, September 21, 2010

...Back To Office...

hampir lbh kurang 2 minggu cuti-cuti2 raye...akhirnya saya kembali ke office...should be yesterday dh start kerja, ttp disebabkan kesihatan yg agak x m'izinkan makanya t'pksa la m'xtendkan cuti lagi 1 hari...

Alhamdulillah, dikuatkan semangat juga hari ini utk balik smula bekerja sprt biasa... sedih plk rasanya hari ni bila t'pksa hntr smula Qhaleef sprt biasa ke rmh BBS... apa tdknya, sepanjang cuti nie asyik b'kepit aje kemana saya melangkah...ke depan, belakang, ke dapur, msti dia ada dicc... herm...rindunya pd dia...

Belum lg b'kesempatan nk download gmbr2 di hari raya... tunggu la ye next..next n3...

acuuum!!... k la... nmpknya hidung nie x m'izinkn.. x abis2 nk bersin...stop dulu la..da...

Tuesday, September 7, 2010

Jom Cuti!

esok cuti..ye..ye...sukanya saya! saya dh amik cuti, tp suami saya still keja...xpe la, x rugi pape pun... saya dh ada plan utk esok. awal2 lg dh mintak izin dgn en.suffian utk keluar window2 shoping sensorang...kt kepala nie dh ada benda yg nk dicari, paling penting brgn anakku...stock pampers, susu & yg sewaktu dgnnya...ermmm...pastu x tau la kn kot ada yg t'berkenan dihati. apa2pun ttp dgn azam yg t'semat dihati utk tahun nie.. tak mo dh m'bazir2 lg...bnykkn b'sabar ye!

nmpk gayanya esok kena la jgk hntr qhaleef ke rumah nenek...sorry la anak, bkn mami xnk bwk tp keadaan mmg x m'izinkan... klu babah ada it's ok! lg pun dia dh semakin lasak... cpt jemu bila didukung. lg2 semenjak dh dpt kaki nie dia sgt la independently doing everything...penat dibuatnya...
  • 1...hari nie agak penat, sbb pagi tadi ada Majlis Khatam Al-Quran serta Ucapan Y.Bhg.Datuk + penyerahan goodies raya utk staf sokongan
  • 2...perlu settlekan kerja2 penting hr nie b4 cuti panjang...the most important things, sume paper exam perlu submit ke Shah Alam...no more xtend.
  • 3...ari nie org Astro dtg utk upgrade astro kita org ke Astro Byond...rupanya baru tau TV sndri ada HD...he..he..(malu sendiri!)
  • 4...x sabar rasanya nk mula packing utk blk raya ke Kuantan...

Monday, September 6, 2010

Aku Yang Kembali

Salam...

Alhamdulillah...

akhirnya kukembali mengisi ruangan blog yg hampir lbh 4 bln b'sarang... ntah ada ntahkan tidak lagi yg sudi m'jengah...apapun, syukur krn masih diberikan kelapangan. Yg pasti masa saya dh tak sprt dulu. T'lalu bnyk kekangan yg perlu dilalui dlm rutin harian ku kini...semuanya menuntut satu perkara yg sama..."M.A.S.A".

t'lalu bnyk perkara...t'lampau bnyk cerita klu nk dititipkan tp x mngkn semua tu dpt diluahkan at one time... apa yg penting, kini saya dh mampu kembali menulis. Menulis tntg hari2 yg dilalui oleh PynGees b'sama buah hati kesayangan, Qhaleef Miqhael yg makin bnyk telatahnya... InsyaAllah, akan kugagahi wlu ada kalanya terasa payah...

Di kesempatan ni saya cuma ingin m'curi peluang utk mengucapkan "Salam Lebaran" kpd semua sahabat & seluruh umat Islam yg mengenali... semoga kedatangan Syawal kali ini m'beri penuh erti.."minal aidil walfaizin"