Wednesday, December 8, 2010

::Anak Beranak Yg Bertuah::

He...he...bertuah ke???
x kisahlah org nk kata apa...yg pntng saya dpt rasakan saya & Qhaleef adalah di antara yg bertuah sbb dh t'pilih sbg pemenang "Cabutan Bertuah"...ho..ho...

nie sbnrnya citer psl last sunday...kbtln on that day kt taman tempat tinggalku anjurkan satu event ala2 program kesihatan + gotong royong...x silap program hapuskan AEDES, s.thing like that...sorry la x amik port lak apa nama sebenar event tu... bnyk gak la xtvt yg dijalankan such as p'bersihan longkang, pembersihan kawasan persekitaran, memangkas pokok2, menanam pokok2...dll...dianjurkan dgn kerjasama bbrp pihak b'wajib like MPAG, JKR, COMBI & also Rukun Tetangga... so, saya cam biasa, demi menyokong perjuangan si suami...turun gak padang pepagi dgn m'bawa buah hati yg sorang tu...wlupun x sikit pn menolong, tp kira orait la dtg menyokong... paling tdk pun b'peluh gak la badan bila sama2 join senam robik...suka sungguh anakku...

as usual, x boleh tidak setiap event kt taman nie msti ada lucky draw...ha..jgn ingat program besar2 kt stadium jerk ada lucky draw, kt taman kita org pn ada...dh jd mcm acara wajib la pulak... tp, yg plng manis lagi berkrim event itu hari ialah di saat2 nama saya diumumkan sbg nama b'tuah...& selang beberapa minit kmdn, nama anakanda saya pula yg dipanggil...waahhh! cam x caya jerk...selain dr tu, my MIL pun dpt gak hadiah lucky draw...tahniah!..tahniah!...tahniah!...babah jgn jeles eh...nnt kita share2 guna itu barang k!

ha...nie la dia 2 barang hasil "kebertuahan" 2 anak beranak...

::electric kettle & toaster::

::kettle nie Qhaleef punya::

::toaster nie mami yg punye::

11 comments:

  1. wah!!congrats...kalo mami xde tpt nak simpan umah aunty kat ampang muat lagik :)

    ReplyDelete
  2. tq..tq...ha..ha..ckp psl storage nie mmg kekadang memeningkan kpala..barang asyik b'tmbh, yg ada x tau mana nk sumbat..stor pn dh lama x wat 5S..hu..hu..

    ReplyDelete
  3. wah!! bertuahnya badan....huhu..

    ReplyDelete
  4. tahniah ler..pas nih akak dpt hadiah kereta lak..hehe...mana lah tahu kan..

    ReplyDelete
  5. aishah :

    alhamdulillah...tq jengok blog nie...rajin2 la ye..

    anonymous (kenalkan la diri):

    mekasih...insyaAllah..doa2 kn la ye..:D

    ReplyDelete
  6. wah! bestnye menang lucky draw! brg letrik pulak tu. :D

    ReplyDelete
  7. GB :

    sekali skala jdi "org bertuah" mmg sronok..he..he..alhamdulillah, rezeki..:D

    ReplyDelete
  8. yeay...bestnyer dpt hadiah...lieza ssh la nk menang lucky draw...

    ReplyDelete
  9. lieza:

    herm...saya pn x slalunye b'tuah...kbtln plk anak brnk yg lucky that day..he..he..anyway thanks visit my blog...:D

    ReplyDelete
  10. org kate rezeki anak kan...?
    :) congrats..

    ReplyDelete
  11. betul la yaya...rezeki anak & maknya tmpng sekaki :D

    ReplyDelete