Tuesday, August 25, 2009

kEhAdIRaNmu...PuTEraKU...QhALeEF MiQHaeL...

ehem!!!!!...utk n3 kali ni, Mrs. PynGees lak nak amik alih menulis kat blog nih...almaklum,"tuan punya kedai" sgt cbuk ...Just nk share pengalamanku...happy..nervous & mcm2 feel lagi la saat2 menantikan kelahiran putera sulung kami...
First & foremost, inginku panjatku setinggi2 kesyukuran kpd DIA yg maha Pencipta...Syukur kehadrat Illahi...setelah hampir one and a half year menanti, akhirnya doa kami termakbul...
Actually babyku dilahirkan seminggu awal dari due date (supposed 29 Mei)..but still nnt blh kongsi celebrate b'day dgn babahnya (16 Mei)..erm..mungkin dah t'tulis bahagianku...babyku t'paksa dilahirkan secara ceaserian wlupun dh m'cuba utk deliver secara normal.. Walaupun t'paksa m'harungi phase2 kesakitan & t'paksa di'induce" daku tetap b'sabar mengharunginya demi utk menatap wajah si kecil yg mmg kami nanti2 kn.. hanya TUHAN yg tau betapa peritnya ketika t'paksa b'juang seorang diri saat itu...dlm hati cuma satu...bila kala ditolak ke "Operation Theatre", daku t'tanya2..dapatkah lagi ku tatap wajah suamiku...wajah mak, abah & semua yg t'sayang slps aku dioperate...takut x b'kesemptan lg utk kucium tgn mereka...tika & saat tu kuserahkan segalanya pd Ya Rabbul Alamin..

Syukur Ya Allah...jam 11.30 pm, tanggal 22 Mei 2009, bersamaan Jumaat penghulu segala hari, lahirlah seorang lagi khalifah Allah di muka bumi ini yang kami namakan Putera Qhaleef Miqhael... (maybe ada yang t'tanya2, nape namanya ada "putera"...bkn sengaja suka2, tp there's s.thing behind melibatkan susur galur family yg m'buatkan kami menamakannya sedemikian...)...alhamdulillah, Qhaleef dilahirkan dalam keadaan yg sihat & sempurna dengan beratnya 3.25kg.

Sebelum t'lupa...Terima Kasih...yang x t'hingga, t'utama sekali buat SUAMIku...kerana setia menanti meskipun b'gelut dgn 1001 perasaan...t.kasih pada mak, abah, mak & bapa mertua, kekanda, adinda & semua yg tlh m'doakan kesejahteraan buatku & baby Qhaleef... Semoga anakanda Qhaleef membesar sebagai anak
yang soleh & taat perintah-Nya...Ameen...

LOVE U ALL SO MUCH!



No comments:

Post a Comment