Thursday, February 10, 2011

::TerGanggU::


dah hampir seminggu rasanya tidur saya x lena...
dah seminggu juga tidur hubby & anakanda x selesa...
sumenya gara2 gangguan dr bunyi batuk saya...
urrgghhh.. sesekali penyakit nie datang, begitu
menyakitkan... tp, saya ttp b'syukur sbb itu hanya
sedikit ujian dr Tuhan...

x tau lah mana puncanya...apa silap makannya...
puas dh ubat sy telan... mcm2 cara tradisional
saya usahakan...tp batuk still berlarutan...
klu ambil ubt batuk, confirm pepagi saya rasa zombi...
tp, apapun saya gagah jugak ke office...
hari nie... saya telan plk jujube... kurang sket rasanya..
tp malam kang belum tentu... harap2 cepat la baik...

selera mkn pun kena ditahan2...
lagi2 bila t'kenangkan kuah kacang...(mmg fovourite)
hu...hu...melepas....xpe...tunggu batuk dh ok
bukan ape...saya kesian kt dua pengapit tido saya tu...
saya tau...tido mereka pun sama t'ganggu...
doakan saya cpt sembuh ye...

3 comments:

  1. dah try madu campur ngan limau ke blom? saya selalunya ok bila makan madu campur limau tuh.. ade stengah orang makan kicap campur ngan limau sesudu..

    ReplyDelete
  2. kita pun batuk minggu lepas.. Danish 2 minggu batuk.. musim la orang cakap..
    hai.. mc je la den ngandung kali ni.. batuk la, demam la, lum campur dpt mc tiap kali check-up dgn bsp..
    (eh org atas pun faizah.. paiz lagi..)

    ReplyDelete
  3. faizahpaiz: dh try madu + limau tp x nmpk kesannya...nnt nk cuba 2nd opinion tuh...maybe batuk nie "degil" sgt kot..he..he..anyway thanks for concern..

    farmys : btul la faez, musim lps CNY agaknya...siang nie kira ok lg tp mlm time nk lelap tu la dia mula start...nk somput rasanya...ko pun jaga kesihatan & bb kt dlm tuh kena t8 care...moga smuanya sihat & slmt..

    ReplyDelete