Monday, December 27, 2010

::Jalan2..Usha2::

as usual, on weekend msti ada jer xtvt kita org... biasanya jenjalan la dgn mengeluarkan diri dr t'peruk di rumah...

so, sabtu sprtmana yg diura2kn kita org ke Nilai3... the main agenda is to usha brg2 p'siapan mjls p'kahwinan adik hubby on this coming january...tak lama lagi tu..pejam celik...pejam celik..tngl brp hari jer lg nk m'jengah ke tahun baru... & disebabkan tu la kita org dh start do checklist WHAT TO DO... makanya, t.hari sabtu b'samaan ngan Christmas day kita org gerak reramai ke Nilai3... MIL, saya+hubby, angah+abgone+akim naik avanza mak while along+hubby+anak2 naik persona gerak sesama around 1.00pm... alhamdulillah, perjalanan very smooth eventhough line sblh menuju ke tol Simpang 4 boleh tahan gak jam nye... smpi dlm kul 3++...then trus headed ke tmpt makan2...memasing dh lapar & dlm kepala msng2 t'ingat nk pekena "SUP BEDENGUNG".... alhamdulillah, perut dh kenyang barulah misi diteruskan...jalan2...usha2...bila dh jumpa yg b'kenan di hati & diperakukan oleh juruaudit dalam, dapat lah hasil2 nye... rambang btul mata bila dh mcm2 design, mcm2 kaler yg ada dpn mata... dan..dan tu gak mula la t'kenang zaman masa diri sndri nk wat preparation kawin dulu2... herm... mcm2 nk pk..

gedebak...gedebuk...x sedar hr pn dh kian kelam...m.hari pn dh mula beri laluan pd sang bulan & bintang... kaki pun dh lenguh giler... tp paksakan gak melangkah... dlm kul 8.00 pm lbh kurang, kita org gerak balik... sempat la jgk kita org tgk fire crackers...lama tuhhhhh...kurang2 kata hubby ada dlm 10k bajetnya... argghh.. org bnyk duit, xde kisah de... smpi seremban singgah sktika sbb "mak yong" dh lapar... food court crowded so, we choose KFC jer la... sblm tu call dulu mntk atok amik si Qhaleef kt umah bb sitter... sian lama sgt ditinggal2 kn... tp don't worry, babah dh belikan dia seekor "RUSA"...sooo comel & i'm sure he like it...

kita org arrived dh pun pkl 10.00++ sket... tp anakanda masih lg lum tdo... t'sengih2 bila nmpk kita org blk... yg pntng babah got present for him... ha... ini dia present utk anak babah...
.
.
.

2 comments:

  1. salam...

    jalan2 kat nilai3 tu mmg leka sebab terlalu-lalu banyak kedai nak masuk. tapi nilai3 mmg best sebab mcm2 ada.

    ReplyDelete
  2. GB:

    mmg pun.. klu poket x berisi mmg sesia jer...plng tdk mesti nk dpt gak 1 benda pn jadi la drpd just dpt penat..

    ReplyDelete